Porsche избра България и докара у нас непоказван модел

  • Снимки: CarWow. На тях колите са с камуфлаж Снимки: CarWow. На тях колите са с камуфлаж

29 Jun 2023

При изключителни мерки за сигурност в България се снима мащабен видео проект за един от най-новите модели в гамата на Porsche. Става въпрос за електрическият Macan, който ще се появи догодина, разкри източник на DizzyRiders.

Снимките на официалното видео на Porsche Macan electric се провеждат в киноцентъра в Бояна, София и ще продължат две седмици. Премиерата на модела е планирана за 2024 г., като той ще споделя части с очакваното тази година Audi A6 e-tron.

В България екипът на Porsche докара два прототипа на непоказвания Macan EV. Колите могат да бъдат видяни без абсолютно никакъв камуфлаж, но са охранявани от немски и български екипи, за да бъдат избегнати всякакви опити за папарашки снимки.

Когато се появи на бял свят новият електрически Macan ще се предлага във версии със задно или задвижване на четирите колела. В зависимост от избора на батерия максималният пробег може да бъде над 640 км с едно зареждане.

Все още няма официална информация за спецификациите на Macan EV, но показаното прeз 2021 г. Audi A6 Avant e-tron Concept, разчита на 476 к.с. и 800 Нм. Прототипът е със 100-киловатчасова батерия, 800-волтова система и възможност за зареждане с до 270 kWh, едно от най-бързите в света. За 25 минути батерията може да се зареди от 5 до 80%. Зареждане за 10 минути добавя 300 км пробег. Така че Macan EV ще бъде с подобни характеристики, тъй като Porsche и Audi разработват заедно модела.

България става все по-полярна дестинация за снимане на автомобилни реклами и официални видеа на различни световни марки. Наскоро у нас бе снимано бронираната версия на новите BMW Серия 7 и i7.

Лукс от Китай!