Fiat 600 е модерен наследник на Seicento с гени на Jeep

  • 8 снимки 8 снимки

05 Jul 2023

Малката кола с голяма индивидуалност Fiat Seicento се завръща след 13-годишна пауза. Освен името обаче, новият 600 няма нищо общо с предшественика си - формата на малък хечбек отстъпва пред практичен кросоувър с пет врати. Автомобилът е разработен на платформата e-CMP2 на Stellantis, което го превръща в технологичен близнак на Jeep Avenger, който карахме за първи път само преди няколко седмици.

Прероденият Fiat Seicento е дълъг 4,17 метра и може да се поръча с джанти с размер до 18 инча. Както можете лесно да видите, моделът до голяма степен възприема стила на градския автомобил 500, като особено видно това е в предната част. Интериорът обаче е много силно повлиян от Avenger - само погледнете централната конзола и онова сгъваемо покривало на пространството за вещи.

Fiat рекламира 360 литра товарен обем с поставени задни седалки и допълнителни 15 литра в кабината благодарение на различни отделения за съхранение. Новият 600 побира петима души и има за цел да осигури повече от 400 километра пробег в комбинирания цикъл WLTP благодарение на пакета батерии с капацитет от 54 кВтч.

След като батерията се изтощи, тя може да се зарежда с до 100 кВ, като в този случай ще отнеме по-малко от половин час, за да се зареди батерията до 80 процента. Мощността за задвижване идва от електрически мотор със 154 к.с., достатъчен за ускорение от 0 до 100 км/ч за девет секунди. Рекламиран като по-голямата сестра на Fiat 500e, новият кросоувър ще се предлага и с хибридно задвижване от средата на 2024 г.

Лукс от Китай!