Нови светлини и по-голям дисплей за VW T-Cross фейслифт

  • 9 снимки с обновения T-Cross 9 снимки с обновения T-Cross

05 Jul 2023

Бихме казали, че T-Cross е успехът в сянка за Volkswagen - въпреки че субкомпактният кросоувър не получава много внимание, от него вече са доставени 1,2 милиона бройки по света. В интерес на истината, производството му е разпродадено за цялата 2023 година, въпреки че сме още юни месец. Приблизително четири години след пускането си на пазара T-Cross получава актуализация в средата на жизнения си цикъл.

На снимките се вижда флагманът R-Line с новия цвят Grape Yellow, който ще се предлага заедно с две нови металикови бои: Clear Blue и Kings Red. Промените започват отпред, където T-Cross получава матрични LED фарове като стандарт за моделите Style и R-Line и като опция за варианта Life. Те са визуално свързани чрез светлинна лента, обграждаща емблемата на VW.

Занапред VW се отказва от халогенните фарове, като прави неадаптивните LED светлини стандартно оборудване. Независимо от нивото на оборудване, всички варианти на T-Cross ще имат и тази сребриста защита на долната част от купето. Базовият модел ще бъде с 16-цолови джанти.

Въпреки че технически това е фейслифт, T-Cross е с 27 милиметра по-дълъг от своя предшественик след промяна на формата на броните. Централната конзола в кабината пък разполага със свободно стоящ дисплей с 8-инчов диагонал при по-евтините модели T-Cross или 9,2-инчов, ако преминете към по-скъпите конфигурации. VW казва, че инфоразвлекателната система използва най-новия хардуер и софтуер. За версиите с автоматичен климатроник има осветени сензорни и плъзгащи бутони.

Гамата от двигатели включва обичайните заподозрени, като се започне с 1.0 TSI. Трицилиндровата машина с турбокомпресор се предлага с 95 к.с. или 116 к.с. Първата работи с петстепенна механична скоростна кутия, докато втората получава шестстепенна или опционална седемстепенна автоматична скоростна кутия с двоен съединител. По-големият 1,5-литров четирицилиндров двигател има 150 к.с. и се предлага само като автоматик. Няма задвижване на четирите колела.

Лукс от Китай!