Вижте колите от кортежа на Зеленски в София

  • Галерия с четири снимки на кортежа в София Галерия с четири снимки на кортежа в София

06 Jul 2023

Водещата новина по всички медии у нас е посещението на украинския президент Володимир Зеленски. За автомобилните маниаци то е интересно с това, че дава възможност да видим най-доброто, с което НСО разполага в гаража си. 

 

Един от държавните лидери, за които се смята, че е с най-голяма опасност за живота си, пристигна на летище София с правителствения самолет на България. От летището той се качи в бронирано Audi A8 L D4, задвижвано от дизелов двигател. Кортежът се води от една доста рядка патрулна кола, отново Audi. Става въпрос за RS 4 от първото (B5) поколение, наследник на емблематичното (и разработено съвместно с Porsche) Audi RS2 Avant. Този модел се произвежда за кратко и единствено в комби вариант между 1999 до 2001 г. Двигателят е 2,7 V6 битурбо, комбиниран с 6-степенна ръчна скоростна кутия и Quattro система за задвижване на четирите колела. 

В кортежа следва ван Peugeot Expert и три внушителни модела на Toyota, които обграждат лимузината на президента – Land Cruiser, Tundra и Sequoia (?). Официалната част на кортежа се затваря от два броя BMW Серия 7 от предишното (G11) поколение на модела. Следват още ванове с официални лица и охрана, дипломатическо Volvo S90 на украинското посолство и няколко патрулки, сред които заслужава да се отбележи един Lancer Evo с 400 к.с., който затваря колоната достойно.

 

Лукс от Китай!