Ето го деветото поколение Passat

  • Галерия с осем снимки Галерия с осем снимки

12 Jul 2023

Деветото поколение на бестселъра Volkswagen Passat ще бъде официално представено тази есен. Семейната кола вече ще се предлага само като комби, след като VW се отказа от седана.

Passat стъпва на изцяло новата платформа MQB Evo, на която е изграден и новият Tiguan. Всъщност двата модела ще бъдат доста близки технически. 

Passat пораства спрямо предшественика си. Дължината му е 4,92 м – с внушителните 14 см повече, като само междуосието е с 5 см по-дълго. Колегите от Германия по повод тези размери казаха, че новият Passat е комби Phaeton. Багажникът предлага внушителните 690 литра обем (+ 40 литра в сравнение с осмото поколение). 

В интериора откриваме изцяло дигитално табло. Зад волана работи 10,25-инчов дисплей, а повечето функции се контролират от серийния 12,9-инчов сензорен екран, който опционално може да бъде заменен от по-голям 15-инчов.

Това е един от последните модели на Volkswagen, който ще предлага дизелово задвижване. Освен него новият Passat ще има бензинови, хибридни и плъгин хибридни версии. За последната знаем, че ще има 272 к.с. и пробег на ток от цели 120 км.

Сред опционалното оборудване ще има ново супер бързо адаптивно окачване и матрични диодни светлини (с дълги фарове, светещи на 500 метра).

Новият Passat ще се произвежда заедно със следващото поколение Skoda Superb (като лифтбек и комби) в завода на Volkswagen в Братислава, Словакия.

 

Изцяло електрическа Toyota!