Aston Martin Valour дебютира с V12 и ръчка

  • Галерия с 11 снимки Галерия с 11 снимки

12 Jul 2023

Aston Martin представи нов модел по случай 110-годишнината си. Valour е GT купе в класическия смисъл на това съчетание. Задвижва се от 12-цилиндров туин турбо двигател, който праща 715 к.с.  и 753 Нм към задните колела през МЕХАНИЧНА скоростна кутия. Би следвало да е неописуемо як за каране, но само 110 души ще имат възможност да се уверят в това, защото производството ще бъде ограничено до точно толкова екземпляра.

За съжаление галерията със снимки от Aston Martin е прекалено артистична, но все пак и така се вижда, че базираният на V12 Vantage модел изглежда доста внушително.

Някои елементи по каросерията са карбонови, това е материалът и за седалките. Ретро препратките към стари модели на Aston са безкрайно интересни. Например скромните кръпки тапицерия по карбоновите седалки са вдъхновени от състезателния DBR1, спечелил “24-те часа на Льо Ман” през 1959 г.

Спрямо “стандартния” V12 Vantage има промени по окачването, разпределението на въртящия момент през диференциала с ограничено приплъзване, както и съвсем нова кормилна система.

Valour е по-пистово насочена версия на V12 Vantage, макар да си остава класическо GT купе с фокус върху продължителни преходи по изпъстрени със завои пътища и събиране на погледите пред свръхскъпи хотели в Монако.

 

Лукс от Китай!