Как държавата отнема законно купен камион?


17 Jul 2023

Собственик на транспортна фирма от Търговище се оплака за странен случай, при който държавата иззема законно купен камион. Превозното средство е купено на законно проведен търг от частен съдебен изпълнител през 2017 г. Новият собственик Владимир Николов от Търговище регистрирал и използвал камиона безпроблемно, докато през 2019 г. при преминаване през Дунав мост при Русе, полицията спира камиона с аргумента, че е издирван в Шенгенската информационна система по искане на кредитна институция в Белгия. Тя обаче била обезщетена от застраховател, който станал собственик на камиона, но така и не го потърсил, съобщава “Нова телевизия”. 

 

Камионът е отнет от Николов на границата, но при последващи опити да си го върне, той научава, че институциите водят въпросното превозно средство като изоставено и това е основанието на гранична полиция да го изземе. Най-абсурдното е, че след като камионът му е отнет, Николов продължава да получава фишове за превишена скорост на свое име.

Частният съдебен изпълнител, който е продал камиона, пък твърди, че не е негова работа да прави проверки за статута на превозни средства, които продава.

Припомняме, че преди време имаше сходен случай и с лека кола, издирвана от Интерпол, която нашенец си купи от недобросъвестен продавач. Тогава държавата задържа колата в продължение на седмици без ясна причина за бавенето.

 

Лукс от Китай!