Това розово Porsche 911 (993) e първата 'деснячка' на Gunther Werks


17 Jul 2023

Gunther Werks е тунинг компания, която надали е особено популярна в България. Всъщност, до онзи ден тя изобщо нямаше доставен автомобил в цяла Европа, но това се промени през изминалия уикенд.

Розовото Porsche 911 от поколение 993, което виждате на снимките по-горе, е машината, за която става въпрос. Тя направи своя дебют по време на Фестивала на Скоростта в Гуудууд в събота и неделя и скоро ще бъде доставена до своя нов собственик. 

Интересните факти тук са няколко. На първо място, очевидно, е екстериорът, който е боядисан с трипластова металикова боя. Оставени са и няколко компонента от лакирани голи карбонови нишки, което е нещо като запазена марка на Gunther Werks.

Спортната машина е първата за Gunther Werks за клиент извън САЩ. Освен това е първият екземпляр с волан от дясната страна. Накрая, но не и на последно място - това е първият автомобил, който ателието показва на събитие извън родината си.

За жалост, Gunther Werks не разкрива нищо по отношение на задвижващия агрегат под задния капак. Най-вероятно там стои 4-литров боксер с въдушно охлаждане, какъвто фирмата е слагала на предишни коли от поколение 993.

Лукс от Китай!