Gunther Werks 993 Speedster Remastered е мощна 435 коня интерпретация на база Porsche, ограничена в 25 броя

Gunther Werks 993 Speedster Remastered е мощна 435 коня интерпретация на база Porsche, ограничена в 25 броя
16 Aug 2021

Gunther Werks е сред сериозните играчи в ресто-модифицирането на Porsche 911, като за американското ателие сме писали и преди. Да, базирани са в Калифорния, но името нарочно е избрано така, че да звучи по-… немски.

Най-новият им проект е базиран на Porsche 911 993, като GW уверяват, че са взели сериозни мерки за устойчивостта на усукване на конструкцията. Немците…, тоест, американците монтират усилваща структура и на мястото на задните седалки, постигайки над двойно по-здраво купе от това на едно серийно 993 Convertible.

Същевременно успяват да запазят и ниска маса – едва 1175 кг, благодарение на многото карбон, алуминий и титан. Предният капак например бил с 25% по-лек от този на предишния им Coupe проект, а предното стъкло е с произход 964, но с карбонова рамка и стоманени подсилващи елементи. Страничните стъкла също са от девет-шест-четворка. С мисъл за максимална лекота са и колелата – 18-ки с централен монтаж в стил Carrera GT, 3-компонентни от кован алуминий T-6061.

Друго? Има още доста неща. Фаровете например са Bi-LED с алуминиеви корпуси и карбонови елементи, за да са по-леки, страничните огледала са фрезовани от алуминиева сплав, а накрайниците на изпускателната система са 3D принтирани от „Инконел“.

Двигателят? Базиран на стандартния въздушен мотор на Porsche, но развит от Rothsport до 4 литра – бутала Mahle, система с по две свещи и управление Motec, нови биели, валове, индивидуални дросели и други работи. Резултатът е 435 к.с., 454 Нм и червена граница при 7800 об/мин. Мощност има и при спирачките – 6-бутални апарати отпред и 355-милиметрови дискове, 4 отзад, 345 мм и надписи ‘Brembo’.

Тук няма да намерите PDK. Кутията е базирана на оригиналната Getrac G50, но с ревизия на всеки един компонент. Диференциалът дори е с карбонови съединители пишат Gunther Werks.

Искате такова? Трябва да сте бързи с поръчката, защото GW ще направят само 25 екземпляра. Работата по тях започва в началото на 2022-ра, след като завършат 25-те Cоupe-та. Цената? Никъде не се споменава, но 110% ще е много висока.

Лукс от Китай!