Пазете моториста! На задна гума със 150 км/ч по магистралата...


20 Jul 2023

Една от важните ни задачи като автомобилни журналисти е да работим в посока по-висока безопасност на пътя. В този ред на мисли, абсолютно и безрезервно подкрепяме толерантността между отделните участници в движението и стоим зад слогани като "пази моториста". Но понякога просто не можем да си изкривим сърцето.

Със сигурност сме го казвали и друг път, но има една определена прослойка мотористи, които са като камикадзета на две гуми. Изобщо не се съобразяват с никой и нищо, а вършат своите уж мъжкарски глупости. Всъщност - търсене на адреналин по обществени пътища.

Чудесен пример е моториста от видеото по-долу, който се движи на задна гума в лявата лента на магистрала в България. Това, което моторджиите наричат "кантар", тук се случва със скорост от над 140 км/ч... между привидно сгъстен трафик и в двете платна.

А иначе... продължавайте да пазите мотористите, това е ясно. Но не се чудете защо общественото мнение спрямо тях е негативно. Просто една малка прослойка разваля имиджа на всички. Нали знаете, покрай сухото гори и мокрото. 

Първото Revuelto в България!