Екоактивисти заляха с боя самолет, Lambo и яхта за $300 милиона (Видео)

  • Галерия от 10 снимки с вандалските протести на групата Futuro Vegetal Галерия от 10 снимки с вандалските протести на групата Futuro Vegetal

20 Jul 2023

Кофти уикенд за скъпа техника в испанския средиземноморски остров Ибиса. Екоактивисти направиха няколко протестни акции в емблематичния курорт, използвайки боя, с която заляха частен самолет, Lamborghini Huracan и струваща 300 милиона долара яхта.

Протестът на екоактивистите е свързан с глобалното затопляне, като обвиняват за него богатите. Подобно на други подобни вандалски прояви те използваха боя и послания, написани на ръка върху бял плат.

Въпросните екоактивисти са от групата Futuro Vegetal и смятат, че символът на богатите са техните скъпи притежания. Според тях луксозният начин на живот убива нашата планета.

Еко-войната с боя засегна в последните години различни шедьоври на изкуството като картини, статуи и други музейни експонати.

Хората от Futuro Vegetal практикуват гражданско неподчинение и веганство като начин за борба за с изменението на климата. С това те искат да принудят властите да вземат спешни мерки.

Целта на активистите от Futuro Vegetal миналия уикенд в Ибиса бе да се покаже, че „1% от хората в света убива нашата планета със своя възмутителен и силно замърсяващ начин на живот“. С такива думи протестиращите защитиха вандализма си пред насъбрали се минувачи.

Двама души бяха задържани от полицията и освободени няколко часа по-късно.

Лукс от Китай!