Кораб превозващ електромобили се запали край Нидерландия


26 Jul 2023

Един човек е загинал и няколко други са били ранени при избухването на пожар на товарен кораб, превозващ автомобили край северния бряг на Нидерландия. Инцидентът е принудил няколко членове на екипажа да скочат зад борда, съобщи холандската брегова охрана в сряда. Регистрираният в Панама кораб Fremantle Highway е превозвал 2857 автомобила от Германия до Египет, 25 от които електрически.

Електрическа кола е предполагаемият източник на пожара, каза говорител на бреговата охрана, добавяйки, че корабът все още гори. Той е плавал на 27 километра (17 мили) северно от холандския остров Амеланд с 23 души екипаж на борда, когато пожарът е избухнал във вторник вечерта, се казва в изявление на властите.

Екипажът се е опитал, но не е успял да потуши огъня, се казва още в изявлението на бреговата охрана. Раненият членове на екипажа са откарани с хеликоптер до медицински заведения в близост. Те са вдишали дим или са били ранени по време на евакуацията, каза говорител. Смята се, че един човек е загубил живота си до момента.

Лукс от Китай!