Възраждат Honda S2000 като електромобил?


26 Jul 2023

Чували сме поне няколко различни теории за потенциалното възраждане на Honda S2000. Представен в окончателната си серийна форма през април 1999 г., за да отпразнува 50-ата годишнина на японската фирма, откритият спортен автомобил постигна голям успех в продажбите за Honda с повече от 110 000 бройки, доставени на клиентите по време на 10-годишния си производствен период. Според нов репортаж автомобилният производител сега иска да възпроизведе тази формула и има планове да отпразнува своята 75-та годишнина с идеологически наследник на S2000 за новата ера в автомобилната индустрия.

Списанието Car казва, че разполага с информация от „инсайдери в индустрията", според която Honda подготвя малък електрически спортен автомобил. Публикацията твърди, че компанията ще използва своята нова архитектура за електрически автомобили с име e:n като основа за своя нов продукт, който ще бъде един от около 30 нови електромобила, които Honda ще пусне до края на десетилетието. Захранваният с батерии наследник на S2000 също може да носи означение Type R.

Репортажът обаче не предоставя повече подробности за новата електрическа спортна кола. Оригиналният S2000 се предлагаше с 2- или 2.2-литров бензинов атмосферен двигател с различни мощности в зависимост от моделната година и пазара. Най-мощната версия беше 2-литровият модел за Япония с максимална мощност от 247 к.с. Четирицилиндровият двигател с атмосферно пълнене изглежда много остаряла концепция в наши дни, а и почти със сигурност мощността ще нарасне, тъй като теглото ще бъде определено по-високо заради батерията в пода.

Най-мощното AMG!