Mercedes показа новите EQV, V-Класа, Vito и eVito

  • Галерия с осем снимки Галерия с осем снимки

27 Jul 2023

Mercedes представи обновени версии на четири свои вана: V-класа, Vito, EQV и eVito. Новата предна решетка е взета назаем от актуалната S-класа (W223). Въпреки това всъщност не виждаме изцяло ново поколение, а второ сериозно обновяване (първото беше през 2019 г.) на един модел, който по същество се появи още през 2014 г.

 

Въпреки тази преклонна възраст, инженерите са вкарали в пътническите V-Class и EQV, както и в товарните Vito и eVito всичко най-добро и модерно от най-новите модели на концерна. Това включва дигитален кокпит с два 12,3-инчови дисплея за пътническите версии и по-малки (5,5-инчов зад волана и 10,25-инчов сензорен) за товарните версии.

Всички модели работят със системата MBUX, като акцентът при Vito е върху данни за интервалите на поддръжка и издръжливостта, докато пътническите версии поддържат функции като навигация с добавена реалност и поточно предаване на видео и музика. Двете електрически версии (EQV и eVito) идват с функции за предварително загряване/охлаждане на интериора, както и интелигентна навигация, която съобразява маршрута със зарядните станции.

Технологично четирите версии на модела могат да се похвалят с функция за следене на лентите и сляпата зона, както и адаптивен круиз контрол.

Задвижването не е променяно. EQV идва с електромотор с 204 к.с. и 362 Нм, като във версията EQV 250 батерията е с капацитет 60 кВтч, а в големия модел EQV 300 е с 90 Квтч. Вторият позволява до 418 км пробег. Конвенционалните версии пък се предлагат с добрия стар дизел в три варианта – с обем на двигателя 1,7 литра в базовия вариант, 2,0 литра в средния и 2,2 литра във върховия.

Лукс от Китай!