Fiat е най-продаваният бранд на Stellantis за първите 6 месеца на годината


28 Jul 2023

Колкото и шокиращо да звучи с оглед на инвестициите и технологиите, Fiat е продал повече автомобили през първата половина на 2023 г., отколкото всяка друга марка Stellantis. Марката отбелязва 10% увеличение на обема продажби в световен мащаб от януари до юни.

Италианският бранд е продал повече от 645 000 автомобила в света през периода, повече от всяка една от марките Peugeot, Citroën, Opel-Vauxhall, Chrysler и Dodge, които са част от семейството на Stellantis.

Fiat регистрира 271 800 автомобила в Европа през първата половина на годината и претендира за огромен пазарен дял от 12,8% на италианския вътрешен пазар. Най-продаваната кола в Италия досега тази година е 12-годишното супермини Fiat Panda, което трябва да бъде заменено от електромобил през 2024 г.

„През последните две години имахме успешна работа в Stellantis, което направи Fiat по-печеливш и по-глобален от всякога. Тази година Fiat отново потвърди глобалния си успех, допринасяйки значително за отличните резултати на групата. Fiat доказа, че е марка номер 1 Stellantis по обем през първото полугодие на 2023 г. с 645 000 единици, глобално отбелязвайки +10% спрямо миналата година. Fiat е лидер на 3 основни пазара - Бразилия, Италия и Турция - в 3 различни региона, продавайки повече от 50% от общия обем извън местния регион и това е доста уникално в автомобилния сектор", коментира Оливие Франсоа, главен изпълнителен директор на Fiat и глобален маркетингов директор на Stellantis.

Лукс от Китай!