Lambo Sterrato вече е у нас!


18 Aug 2023

За първи път у нас е засечено Lamborghini Huracan Sterrato. Шантавата рали версия на 10-цилиндровото бейби Lambo е доста куриозен автомобил в стила на 911 Dakar. Регистрираният в София екземпляр е засечен от нашите приятели от @bulgarian_registry, като засега нямаме повече информация, но подозираме, че снимки и видео на колата тепърва ще се появяват все по-често.

Софийското Sterrato е без опционалните рали фарове, лакирано е в зелено (Verge Gea Lucido, ако не бъркаме) и стъпва на опционалните 19-инчови джанти Morus с черен завършек.

Huracan Sterrato се задвижва от атмосферен V10, последния в историята на Lamborghini, тук с 610 к.с. и 565 Нм – по-малко, отколкото в Huracan Evo, но акцентът определено не е бил върху ускорението (3,4 сек до 100 км/ч, което при всяко положение не е бавно) и максималната скорост (260 км/ч, това е най-бавният Huracan), а върху възможността да им се наслаждавате независимо от пътната обстановка или липсата ѝ. Повдигнатото с 44 мм окачване е комбинирано със съвсем нови настройки на окачването, включително с режим, непознат от класическите Huracan-и – Rally. 

Цената на всеки от предвидените за производство 1499 екземпляра е около 250 хил. евро.

Лукс от Китай!