Пропадна част от бул. 'Владимир Вазов' в София, движението е затруднено


23 Aug 2023

Част от столичния булевард "Владимир Вазов" пропадна вчера, като за щастие няма пострадали. В момента тече обследване на участъка в търсене на причините за инцидента.

Ранните теории свързваха пропадането със строежа на метрото в участъка. Оказва се обаче, че най-вероятно причината е поява на каверна под съществуващ колектор в близост до трасето, съобщава NOVA. Ръководителят на строежа инж. Стефан Чонков коментира в ефира на „Здравей, България”, че инцидентът не е причинен от човешка грешка и не би трябвало да има забавяне в строежа на метрото.

„При изкопните работи попаднахме на каверна под съществуващ колектор, откъдето се получи това пропадане. В момента сме спрели работата в тунела, ще изпълняваме инжекционни работи, за да укрепим, но за безопасност на движението го спряхме в рамките на пет минути. За съжаление бързо се образува това пропадане отгоре“, заяви още Стефан Чонков.

В момента движението в участъка е затруднено, образуват се задръствания поради стеснението. Тролеи от линии №1 и №3, както и автобусите по линии №78 и №100, бяха отклонени по ул. „Тодорини кукли” и по ул. „Левски Вековен”, а автобусите от линия №90 в посока „Малашевци” продължават по ул. „Острово”, ул. „Макгахан”, ул. „Резбарска”.

Снимка: Plovdiv-Press

Лукс от Китай!