След тежки тестове Ford Kuga бе избран за новия полицейски автомобил в Нидерландия

  • 2 изображния 2 изображния

04 Sep 2023

След година и половина интензивни тестове, нидерландската полиция избра Ford Kuga за един от своите нови основни полицейски автомобили. Ford Kuga пълен хибрид оглави класацията с убедителни резултати в категориите – управление, задвижване, функционалност, ергономия, комфорт и практичност.
Специално сформирана комисия имаше за задача да избере най-добрия автомобил за най-новото поколение основни полицейски превозни средства. Три автомобилни марки с по четири различни модели взеха участие в проведените подробни тестове, като сред най-добрите се отличиха Ford Kuga и BMW X1.

„Конкурсът за нови базови полицейски автомобили е динамичен процес", сподели Мишел де Роос, ръководител на отдел "Операции" в Нидерландската полиция и председател на надзорната комисия.  "Трябваше да вземем предвид много фактори, тъй като изискванията за полицейски автомобил се различават от тези за обикновена кола. Най-важното е нашите колеги да могат да си вършат работата и да изпълняват задълженията си качествено и безопасно.“
За да се вземе окончателно решение, кой да бъде победителят в конкурса, всички автомобили бяха подробно разгледани и тествани от десетки членове на полицейски екипи от различни звена и от полицейската академия. Тестовете бяха проведени както на изпитателната писта в Лелистад, така и по обществени пътища. Беше оценено не само управлението на автомобила  при завиване, спиране, преодоляване на неравности и ускорение, но и цялостният комфорт. Сред важните критерии при тестовете бяха лекотата, с която служителите могат да се качват и слизат от автомобила, както и обемът на вътрешното пространство. Ford Kuga също така беше оценен и от екипа на отдел Безопасни и здравословни условия на труд.

Всички тези фактори, включително пътно поведения на автомобила и изживяването при шофиране бяха внимателно анализирани. В екипа, който извършваше тестовете присъстваха полицейски служители, които управляват превозни средства ежедневно. С тежест от петдесет процента в общия резултат, тестовете са от решаващо ключово значение. Следват цена (тридесет процента) и качеството (двадесет процента), които също изиграха важна роля. Ford Kuga получи най-висок резултат, следван от BMW X1.
След като нидерландската полиция обяви избора си - Ford Kuga, Ford Нидерландия започна трансформацията на автомобилите. Очаква се пилотните коли да влязат в употреба в началото на 2024г. След успешното приключване на конкурса ще започнат и регулярни доставки през 2025 г. Партньорите по трансформации Abiom и Veth Automotive ще отговарят за инсталиране на дигиталното оборудване, усилена броня, отличителни обозначения и полицейските светлини.

 

Материал от MOTO-PFOHE

 

Най-добрият в класа си?