Porsche тества Taycan Turbo GT, за да прати Model S Plaid в нокдаун

  • Галерия с четири снимки от AutoCar Галерия с четири снимки от AutoCar

13 Sep 2023

Porsche готви нова топ версия на единствения си електрически модел. Taycan Turbo GT ще бъде представен през 2024 г., но папарашките снимки на AutoCar на практика ни показват колата без никакви камуфлажи. Porsche-то е засечено по време на опит за нов рекорд за електромобил на “Ринга”, като по неофициална информация Taycan Turbo GT е записал най-добро време от 7:05 минути, преди дъжд да сложи край на опитите.

 

Новата върхова версия ще бъде представена успоредно с обновения Taycan (моделът навърши четири години този месец) догодина. Като изключим спойлера отзад, колата ще бъде доста близка до актуалния Taycan Turbo S, поне като дизайн. Очаква се да има над 1000 к.с., което е значително повече от Turbo S и неговите 761 к.с., но е необходима мощност за конкуриране с Model S Plaid. Версията Turbo GT (или само GT, името още не е потвърдено официално) вероятно ще се предлага само като седан и няма да е налична във вариантите комби Cross Turismo и Sport Turismo.

Porsche вече работи и по второто поколение Taycan, което ще се появи през 2027 г., когато компанията вече ще има четири електрически модела – Taycan, Macan, 718 и голям SUV, подобен на Cayenne.

Източник: AutoCar

Лукс от Китай!