Porsche обяви датата за премиерата на третото поколение Panamera

  • Галерия с четири снимки от тестовете Галерия с четири снимки от тестовете

15 Sep 2023

Porsche обяви официално, че изцяло новото трето поколение на Panamera ще дебютира на 24 ноември 2023 г.. Най-големият и луксозен модел на германската марка беше представен през 2009, а второто поколение се появи през 2016 г.

 

Западни медии вече успяха да тестват колата, като отзивите са много положителни, което едва ли е особена изненада за най-лъскавото и луксозно Porsche. В епохата, когато почти всички преминават на ток, Panamera запазва двигател с вътрешно горене във всяка своя версия – независимо дали V6 или V8. Въпреки това цели четири варианта ще бъдат плъгин хибриди – с кабел за зареждане и значителен пробег на ток.

Всички версии E-Hybrid ще получат по-мощен електромотор със 190 к.с. (досега той имаше 136 к.с.), като той ще е напълно интегриран в нова автоматична скоростна кутия с два съединителя. Батерията ще бъде с капацитет от 25,9 кВтч (17,9 кВтч досега), а бензиновите двигатели до един ще изпълняват изискванията Евро 7, влизащи в сила през 2025 г.

Новата Panamera идва с ново пневматично окачване с двуклапанни амортисьори. Междуосието е увеличено, както и размерът на задните врати. Топ моделът Turbo E-Hybrid ще има над 650 к.с. и ще развива 315 км/ч.

 

Лукс от Китай!