Никола Цолов: “99% ще остана във Формула 3 и през следващия сезон”


27 Sep 2023

Никола Цолов очаква да участва във Формула 3 и през новия сезон. Българският пилот завърши сезон 2023 г. на 22-ро място с шест точки, като в последните два от общо девет кръга спечели първите си точки и отбелязва сериозен прогрес. Българският тийнейджър беше най-младият пилот на решетката и се надява да продължи участието си в шампионата и през следващия сезон, сподели самият Цолов на пресконференция в София.

“В момента се водят преговори да участвам във Формула 3, но всичко е напълно конфиденциално и не мога да споделя повече подробности, но шансовете ми участие във Формула 3 догодина са 99%”, коментира Цолов.

Пилотът на ART Grand Prix описа първия си сезон в шампионата като много труден. Припомняме, че през миналата година Цолов спечели абсолютно безапелационно титлата в испанската Формула 4 и влезе във Формула 3 като прескочи междинните класове.

След края на шампионата той все пак взе участие в един кръг на шампионата Eurocup-3, като и в двата старта на испанската писта “Херес” завърши втори, след като записа най-бърза обиколка и първа позиция на старта.

В края на седмицата пък Цолов ще се включи във второто издание на картинг състезанието “Еко 24 часа на България”, където ще участва и екипът на DizzyRiders.

 

Лукс от Китай!