Пускат колите по пренаредените жълти павета до края на седмицата

  • Няколко снимки от пренаредените павета преди измиването на старата боя, които предизвикаха оживени реакции в социалните мрежи Няколко снимки от пренаредените павета преди измиването на старата боя, които предизвикаха оживени реакции в социалните мрежи

27 Sep 2023

До края на седмицата ще приключи ремонтът на ремонта на жълтите павета в центъра на София. Краткият участък пред Народното събрание отново ще бъде отворен за движение, а столичани с интерес очакват да видят колко ще издържат паветата по новата технология с подсилващи винкели през няколко метра.

Mediapool събщава, че в момента пренаредените павета се почистват от старата маркировка. Това се случва, след като по-рано през седмицата в социалните мрежи се появиха снимки от паветата със закачки именно по отношение на оставените следи от стара маркировка.

По някои от паветата има следи от битуми, от катрани, които почти не могат да бъдат премахнати, тъй като по-сериозна физическа намеса ще повреди паветата", казва зам.-кметът по строителството на София Ангел Джоргов. Това е и причината в момента жълтите павета да са във всякакви нюанси на жълто и кафяво.

При необходимост от ремонт на ремонта на ремонта, той ще е за сметка на изпълнителя, съобщава зам.-кметът. Гаранционният срок е осем години, т.е. до есента на 2031 г.

 

Лукс от Китай!