Нови ограничения на движението по Дунав мост между 3 и 5 октомври


28 Sep 2023

От 3 октомври до 5 октомври за три часа през нощта - от 22 ч. до 1 ч., ще бъде ограничено движението по Дунав мост при Русе. Временната организация е за изпълнението на неотложни аварийно-ремонтни дейности на фугите на моста. За всички видове превозни средства ще бъде преустановено преминаването в двете посоки през гранично контролно-пропускателния пункт.

За да не се затруднява движението, аварийните работи ще се извършват през нощта, когато трафикът и натовареността на граничния пункт е по-слаб. При изпълнението на ремонта ще се използва материал, който изисква при втърдяването му да няма никакви вибрации по конструкцията на моста. Целта е предприеманите сега аварийни дейности да осигурят нормалното експлоатационното състояние на моста до започване на предстоящия основен ремонт.

През деня и останалата част от нощта движението в района на ремонта ще се осъществява в една лента, с пропускателен режим и ще се регулира с пътни знаци и сигналисти. 

Трасето на българската територия на Дунав мост, с дължина 1,057 км, се нуждае от основен ремонт и такъв е залегнал в програмата на Агенция „Пътна инфраструктура“. В края на август т. г. беше обявена обществена поръчка за основен ремонт на съоръжението въз основа на изготвен технически проект. Основен ремонт на Дунав мост до момента не е предприеман.

Лукс от Китай!