КАТ тества нов модел камера за скорост в София

  • Снимки: DizzyRiders.bg Снимки: DizzyRiders.bg

29 Sep 2023

Екип на DizzyRiders забеляза как КАТ София тества нов модел камера за скорост. Новата тринога бе заложена на автобусна спирка, непосредствено близо до светофар и пешеходна пътека под Боянските гробища, където ограничението е 50 км/ч.

Невижданата досега камера на Пътна полиция бе изпробвана за калибрация на улица Даскал Стоян Попандреев, която е продължение на бул. България в посока кв. Бояна. До нея екипите на КАТ бяха сложили и друга тринога от познатите вече модели в България.

В разговор с екип на Пътна полиция научихме, че новият модел камера за скорост струва 33 000 евро. За сравнение цената на последно закупените камери е 25 000 евро. Новата мобилна камера е изцяло черна, с футуристичен и компактен дизайн, като по-трудно се забелязва спрямо белите камери и черните обемисти такива, каквито сме свикнали да виждаме по пътищата в страната.

На въпрос дали новата камера снима единствено за превишена скорост или може да следи за изтекли годишни технически прегледи, гражданска отговорност или винетен стикер, получихме лаконичен отговор „снима много добре“.

Винаги спазвайте правилата за движение и ограниченията на пътя, гарантирайки си, че няма да влезете в дигиталните албуми на КАТ и да получите нежелан мейл или SMS.

Лукс от Китай!