Най-бавното състезание с Porsche

  • 9 снимки 9 снимки

02 Oct 2023

Третият ден от Rennsport Reunion 2023 – събитието, което събира някои от най-редките и екзотични състезателни коли на Porsche с хората, които са ги създали и се състезавали с тях – отбеляза уникално отклонение от скоростните състезания, обикновено свързани със събитията на Porsche. Светлината на прожекторите беше насочена към състезание, което отбеляза връх на скоростите с невероятните 24 км/ч, което го превръща в може би най-бавното състезание, включващо Porsche в света.

Разбира се, тук не говорим за автомобили Porsche. Състезанието с трактори Porsche по време на Rennsport Reunion привлече звезден състав от пилоти, включително хора като Джеф Цварт, Йорг Бергмайстер и Патрик Лонг. Към тях се присъедини изпълнителният съвет на Porsche, включващ Барбара Френкел, Андреас Хафнер, д-р Михаел Щайнер и Детлев фон Платен.

За разлика от повечето състезание по време на Rennsport Reunion, това с трактори не включва машини с еднакви възможности. Различните модели имат различни двигатели и са различно бързи, но нито една от тях не може да развие повече от около 24-25 км/ч. Някои от тракторите дори имат спойлери, чиято функция не е много ясна при подобни ниски скорости.

 

 

Лукс от Китай!