Lambo пуска колекционерски трактор за 250k евро

  • Галерия с 4 снимки. Галерия с 4 снимки.

05 Apr 2017

Всеки знае, че Lamborghini са започнали като производител на трактори. В интерес на истината емблемата с разгневения бик и до днес стои върху този тип четириколесни превозни средства, които са доста по-полезни от двуместните им братовчеди. Което не пречи да предпочитаме безполезен Huracan пред Nitro 120 VRT.

И още нещо, което със сигурност знаете – че посветеното на 100-годишнината от рождението на Феручо Ламборгини Lambo Centenario се задвижва от V12, произвежда 770 к.с. и е ограничено до едва 40 броя. Отдавна платени от клиентите.

Какво е общото между двата факта? Това, че най-новото Centenario e трактор, при това по-ексклузивен дори от суперколата. Ще има едва пет броя, произведени от компанията Klima Lounge с пълната подкрепа на Lambo. Машините, които никога няма да бъдат изкаляни, струват по 250 хил. евро парчето и вероятно ще прекарат живота си в изложбена зала с постоянно поддържана температура и влажност, докато братовчедите им се трудят неуморно в полето.

Впрочем, проверихме цените на тракторите и можем да заключим, че 250 хил. евро не е толкова лоша сделка. Стига да се абстрахирате от ретро дизайна и пълната липса на функционалност… Тракторчето си няма и радио, но и тук можем да помогнем - предлагаме ви и музикална система Lamborghini, която е с 2 хил. лв. по-скъпа от VW Passat 1.6 TDI. Кликнете на нея за инфото.

Много практичен и интересен!