Жестоко смачкан Land Cruiser бе закаран на ход в сервиз (Видео)

  • Галерия от 3 снимки със смачкания Land Cruiser 70 Pickup Галерия от 3 снимки със смачкания Land Cruiser 70 Pickup

02 Oct 2023

Колата от краткото видео по-долу е Land Cruiser 70 Series, което поколение се произвежда от 1984 г. насам с няколко фейслифта през годините. Тази легендарна Toyota се сглобява и като пикап, особено популярен в Южна Америка, Австралия, Близкия Изток и някои части на Азия.

Причината да изглежда този Land Cruiser по такъв начин е преобръщане в Саудитска Арабия. Шофьорът е карал Toyota-тата по пясъчни дюни, но губи контрол и преобръща пикапа няколко пъти по стръмен склон, на който е имало и камъни. Резултатът е видим за всички, но наистина изненадващото е безсмъртността на машината.

След инцидента водачът на Cruiser-ът остава невредим и установява, че пикапът е с работещ двигател и все още в движение. Състоянието му е повече от трагично, но в крайна сметка Toyota-та е откарана на ход в местен официален сервиз за (евентуален) ремонт.

Дали 70-ката ще види по-добри дни не е ясно, но ако шасито не е криво корито и кабина могат да бъдат сменени с нови или взети от донор. Дали обаче си струва? Вероятно да, имайки предвид, че нов Land Cruiser 70 Pickup в Саудитска Арабия не е никак евтин, като цената му е около 157 320 риала или 77 494 лв.

Лукс от Китай!