Авто пазар: Бивш военен VW Transporter T3 се продава у нас за 7500 лв.

  • 8 снимки 8 снимки

04 Oct 2023

Показан пред света през 1979 година, Transporter T3 на Volkswagen е може би последният модел на фирмата, който спокойно можем да причислим към хипи ерата. Задното предаване и боксерните двигатели се пренасят като концепция от предшественика, което пък прави модела от една страна относително модерен, но от друга тясно свързан с корените на марката. Именно поради това търсенето към Т3 така и не спада и до ден днешен, а цените продължават да са високи.

Попаднахме на един доста приятен екземпляр, който в момента се продава в България. Машината е със софийска регистрация и оригинално е била закупена за бъдещ проект, до който така и не се стига. Повече информация представя продавачът (публикуваме текста без редакторска намеса):

"Двигателят е с код DF, конете са 60, скоростите са 4, разходът е около 10, но пък спокойно возиш 8 човека и дори не прегрява по баирите.
Както се вижда, бусът е бил военен в Германия и не разполага с много екстри извън радио (оригинално), седалки (шофьорската е с подлакътници от Multivan), гуми (добри), спирачки (сменени) и здраво окачване. Естествено, има си всички документи, гражданската, прегледът и винетката са платени до март 2024.

Купих го, за да го рисувам и да го правя на хипи ван, но за съжаление не ми остава време дори да му сложи едни перденца. Иначе всичко технически му е изрядно. Има ръжда на предния ляв калник и под задното стъкло, но нищо фрапантно.
Стои в топъл гараж в София и може да бъде видян, изпробван или прегледан в сервиз.

Цената, срещу която бих се разделил с него, е 7500 лева. Бих обмислил и бартер за интересен стар автомобил (young timer, old timer или нещо ретро) или 4х4 машина в добро състояние."

Повече можете да откриете в оригиналната обява.

В рубриката на DizzyRiders "Авто пазар" ви запознаваме с обяви за автомобили от вторичния пазар у нас. Никаква част от тях не са спонсорирани под каквато и да е форма. Екипът ни не носи отговорност за некоректна информация от страна на продавачите, нито играе ролята на посредник между потенциални купувачи и продавачи.

Лукс от Китай!