Продават маниакална колекция от 56 бели Porsche-та (Галерия)

  • Галерия от 10 снимки с Бялата колекция, която ще бъде продадена единствено заедно на търг Галерия от 10 снимки с Бялата колекция, която ще бъде продадена единствено заедно на търг

04 Oct 2023

Ако сте фенове на Porsche и имате огромна сума пари с поне осем цифри (или подготвяте скорошен банков удар) имаме нещо интересно за вас. След няколко седмици ще се състои търг, организиран от аукционната къща RM Sotheby's, като на него ще бъде продадена т.нар. Бяла колекция.

Тя се състои от 56 бели автомобила Porsche от различни генерации и модели, събирани в продължение на едно десетилетие от маниакален колекционер. Интересното в случая е, че колекцията се продава единствено заедно. Всички коли са в напълно заводско състояние и на много малко километри.

Белият цвят на тези 56 екземпляра Porsche е в различни нюанси. Колите се съхраняват на място, което е описано като Porsche убежище. Много малко хора са имали достъп до него през годините.

Първоначалната оценка на колекцията е над 30 милиона долара. Към нея вървят и два трактора Porsche, както и около 500 „аксесоари, плакати, литература, инструменти и редки части“.

В Бялата колекция има редки коли като Porsche 911 Carrera RS 2.7 Lightweight от 1973 г., Porsche 911 Turbo S X85 Flat-Nose от 1994 г., Porsche 911 GT2 от 1997 г. и Porsche 911 Carrera RSR 3.8 от 1993 г.

Освен десетки класики от миналото на щутгартската марка има и по-съвременна техника, като например това бяло 918 Spyder, струващо само то между 2,5 и 3 милиона долара.

Бялата колекция ще бъда продадена по време на двудневен търг на RM Sotheby's в Хюстън, Тексас, а датите са 1-2 декември.

Всички коли от убежището на Porsche и допълнителни неща може да видите ТУК.

Лукс от Китай!