Обновеният VW Touareg е вече в България на цени от 145 740 лв.

  • 6 снимки 6 снимки

06 Oct 2023

Фейслифт версията на Volkswagen Touareg вече официално пристигна в България. Флагманският SUV модел на немската марка беше представен пред журналисти и клиенти в две версии - Touareg R 3.0 V6 eHybrid 4MOTION, притежаващ най-мощната система за задвижване сред всички серийно произвеждани модели на Volkswagen, и безспорният пазарен лидер - Touareg R-Line 3.0 V6 TDI SCR 4MOTION.

Обновеният Touareg ще се предлага в България в базова версия, две ексклузивни линии - Elegance и R-Line и, разбира се, Touareg R eHybrid, дело на дивизията Volkswagen R. Цените на модела стартират от 145 740 лв. с ДДС и стигат до 176 059 лв. ДДС. Автомобилите вече са налични в дилърствата в страната, а има и тестови бройки.

Както и преди обновлението, Touareg отново идва с избор от 3-литрови "шестаци". Бензиновият вариант е с 340 коня, докато дизелите са с 231 и 286 к.с. Има и плъгин хибриден вариант с 462 к.с.

Големият VW външно се различава по новата решетка и фините промени по фаровете с дългото означение IQ.Light HD LED – всеки от тях използва по 38 хил. микроскопични огледала. Новите фарове на VW Group дебютират именно с Touareg. Отзад колата може да бъде разпозната по новите свързани задни светлини и светещата в червено емблема.

Лукс от Китай!