Volkswagen пенсионира големия лаком V8 TDI на Touareg

  • Галерия с девет снимки Галерия с девет снимки
  • Стандартната осемцилиндрова версия все още може да се купи. Побързайте! Стандартната осемцилиндрова версия все още може да се купи. Побързайте!
  • Гигантът с 900 Нм е фантастичен за дълъг път в комбинация с 8-степенния автоматик Гигантът с 900 Нм е фантастичен за дълъг път в комбинация с 8-степенния автоматик
  • В отсъствието на дизеловия V8 VW очаква клиентите да се обърнат към плъгин хибридния Touareg R В отсъствието на дизеловия V8 VW очаква клиентите да се обърнат към плъгин хибридния Touareg R

12 Aug 2020

Volkswagen смята да пенсионира големия дизелов V8 на своя най-голям кросоувър Touareg. По този повод компанията пуска специална версия V8 Last Edition за тези клиенти, които не се радват на даунсайзинга и масовата електрификация в автомобилната индустрия.

Финалната версия обаче няма да е достъпна навсякъде, а само в Германия и е ограничена до 400 екземпляра, всеки от които струва 104 хил. евро преди да погледнете към списъка с екстрите.

Колата ще се предлага само в няколко избрани цвята (бяло Pure, червено Malbec, сиво Silicon, сребристо Antimony, черно Deep Black Pearl и още един бял цвят Oryx White Pearl). 

Последният дизелов V8 Touareg идва с ниво на изпълнение R-Line и ефектни черни детайли. Специална табелка ще показва като при колекционерските коли кой конкретен екземпляр от предвидените 400 е паркиран в гаража ви.

Припомняме, че 4-литровият V8 разполага с 415 к.с. и внушителните 900 Нм от едва 1250 об/мин. Те стигат до четирите колела през 8-степенна автоматична скоростна кутия. Това позволява ускорение до 100 км/ч за едва 4,9 секунди и достигане на задължителната за такъв тип кола максимална скорост от 250 км/ч.

Най-мощният Touareg на пазара остава плъгин хибридната версия R със своите 462 к.с. и 700 Нм. Тя много по-лесно изпълнява строгите изисквания за вредните емисии.

 

Първородната Godzilla!