Porsche сложи електромотора от Macan в лодка

  • Галерия с 14 снимки Галерия с 14 снимки

11 Oct 2023

Porsche ще представи изцяло новия и напълно електрически Macan в близките месеци. Вече знаем, че най-продаваното Porsche ще получи 100-киловатчасова батерия и електромотори с до 600 к.с. И ако това са числа, подходящи за пътя, то какво ще кажете за водата?

На снимките виждате Frauscher x Porsche 850 Fantom Air – изцяло електрическа лодка, която използва същата 100-киловатчасова батерия и електромотор с 544 к.с. Максималната скорост на дългото 8,7 метра водно возило е 85 км/ч (в режим Sport Plus), но най-голям пробег се постига при скорости до 40 км/ч (в режим Range), като тогава е възможен пробег от близо 100 км. В повечето случаи ще бъде възможно пътуване с продължителност до 2-3 часа.

800-волтовата система, същата като в Macan, позволява зареждане с до 250 кВт. Липсва удължител на пробега или нещо подобно…

Дизайнът е изцяло в духа на Porsche, включително всяка от деветте седалки, облечени в кожа, подобна на тази в 911. Списъкът с опциите копира цветовете на което и да е сухоземно Porsche, но има и доста опции, непознати от шосейните модели – например хладилник за четири бутилки шампанско… Компанията планира да произведе точно 25 екземпляра, всеки с цена от 561 хиляди евро.

Първото Revuelto в България!