Eldrive ще изгражда бързозарядни станции на паркингите на Praktiker и Technopolis


16 Oct 2023

Един от най-големите оператори на зарядна инфраструктура за електромобили в България Eldrive и „Видеолукс Холдинг“, компанията собственик на ритейл парковете Holiday Park, както и хипермаркетите Praktiker и Technopolis, стартират партньорство за изграждане на публично достъпна зарядна инфраструктура за електромобили на обектите. Фокусът на партньорството ще бъдат бързозарядни станции, както и създаването на зарядни хъбове за електромобили. Първите две зарядни станции вече са инсталирани и оперират в ритейл парковете Holiday Park в Перник и Хасково, като скоро предстои инсталирането на още станции на тези и много други локации на Praktiker и Technopolis.

Зарядните хъбове предвиждат станции за супер бързо зареждане, които могат да обслужват множество електромобили едновременно. В мрежата на Eldrive България вече съществуват няколко подобни локации с между 8 и 20 конектора за зареждане. Партньорството между двете компании ще позволи собствениците на електромобили да зареждат колите си, като същевременно се възползват от множеството удобства на локациите на Holiday Park, Technopolis и Praktiker и да избират от голям набор допълнителни услуги и стоки.

„Радваме се, че намерихме партньор в лицето на Видеолукс Холдинг“, коментира Димо Колчев, изпълнителен директор на Eldrive за България. „За развитието на мрежата ни имаме нужда от партньор, на когото можем да се доверим, и който може да предложи атрактивни локации с богат набор от съпътстващи услуги с голяма добавена стойност“, допълни той.

„Като водещи компании в своите области, кооперацията с Eldrive е ключова, за да можем да предложим на клиентите на Holiday Park, Technopolis и Praktiker достъп до комплексна и все по-необходима услуга“, сподели Иван Граматиков, мениджър „Управление на активи“ във „Видеолукс Холдинг“.

Най-добрият в класа си?