Авто пазар: Audi 100 от 1983 г. струва 4000 лева

  • 5 снимки 5 снимки

23 Oct 2023

Третото поколение на Audi 100 влиза в производство през септември 1982 г. с аеродинамичен дизайн, контрастиращ с "квадратния" вид на своя предшественик и предлагащ много подобрен коефициент на съпротивление от 0,30. С появата на този луксозен седан в историята остават двувратите версии от предишното поколение.

През 90-те години на миналия век Audi 100 беше относително популярен модел в България. Разбира се, по-евтиният 80 се виждаше доста по-често, но с годините и от двата представителя от Инголщат останаха буквално само десетки читави бройки. Една такава е обявена за продажба в момента.

Бялото Audi от снимките по-горе е произведено през 1983 година и разполага с 1,8-литров бензинов двигател. Макар и това да не е точно легендарният 2,3-литров бензинов мотор или пък 2,5-литровия редови "петак", 4-цилиндровият агрегат е с прилични възможности за времето си и мощност от 75 или 90 к.с. 

Продавачът казва, че колата е в перфектно състояние. Исканата цена в момента е 4000 лева. Повече можете да видите в оригиналната обява.

В рубриката на DizzyRiders "Авто пазар" ви запознаваме с обяви за автомобили от вторичния пазар у нас. Никаква част от тях не са спонсорирани под каквато и да е форма. Екипът ни не носи отговорност за некоректна информация от страна на продавачите, нито играе ролята на посредник между потенциални купувачи и продавачи.

Лукс от Китай!