Авто пазар: Това българско Audi S3 има 600 к.с. и струва 17 900 евро

  • 17 снимки 17 снимки

24 Oct 2023

В България има много бързи автомобили Audi. Не го казваме с ирония - всъщност, най-бързото Audi изобщо в Европа има български произход. Затова не се и учудваме, че това доработено S3 също има родни корени.

Redline Deals Bulgaria пусна за продажба черния хечбек от 2002 година, който виждате в галерията по-горе. Колата обаче е много далеч от заводското си състояние. Външният вид загатва за промените, но най-важните доработки се крият под капака.

Там работи 1,8-литрово турбо с ковани мотовилки, нови бутала и маслена помпа, Supertech цилиндрова глава, нови инжектори Bosch и много други подобрения. Резултатът е пикова мощност от около 600 к.с. на коляновия вал. Трансмисията е DSG с два съединителя.

В момента колата се продава с цена от 17 900 евро. Интересно е, че продавачът предлага безплатен транспорт на територията на цяла Европа. Повече детайли, както и пълен списък с подобренията, можете да видите в оригиналната обява.

В рубриката на DizzyRiders "Авто пазар" ви запознаваме с обяви за автомобили от вторичния пазар у нас. Никаква част от тях не са спонсорирани под каквато и да е форма. Екипът ни не носи отговорност за некоректна информация от страна на продавачите, нито играе ролята на посредник между потенциални купувачи и продавачи.

Лукс от Китай!