Авто пазар: Някогашната мечта Peugeot 405 с 1.9 мотор сега струва 2900 лв.

  • 13 снимки 13 снимки

25 Oct 2023

Отново се хвърляме назад в десетилетията чрез рубриката ни за употребявани автомобили "Авто пазар". И отново с носталгия поглеждаме към началото на 90-те години, този път към един френски автомобил, към който определено имахме силни симпатии преди години.

Не че те са изчезнали - Peugeot 405 все още изглежда като един от най-симпатичните и смислено направени модели от среден клас през 80-те и 90-те. А днес тази мечта струва само 2900 лева, макар и да е доста трудно да бъде намерена.

Попаднахме на екземпляра от снимките чрез обява във Facebook. Машината е в завидно добро здраве и оригинално състояние без липси и без излишни доработки. Впечатление прави на практика перфектният интериор. Повече разбираме от описанието в обявата:

"Втори собственик в България (внос от Германия), с рядък, мощен и здрав 1.9 8-клапанов двигател монинжекцион, 109 к.с. Кара се на бензин, предимно извънградско през уикендите и никога не е имала газ.

Много добре запазен интериор, без скъсано и повредено, здрав таван. Японски касетофон Tacaro Taifun, 2 ключа с аларма.

Хубави летни гуми Унироял с оригинални железни джанти Мишелин! 4 дискови спирачки, с нови накладки, сменено масло (Total Quartz 10w40) с филтри преди около 6000км. , перфектен заден мост, ремонтиран стартер, работещо централно заключване с вакуум и др.

Никаква ръжда, външни козметични забележки (вкл. паднал лак на тавана и леко матирал преден капак), без липси."

Повече можете да откриете в оригиналната обява.

В рубриката на DizzyRiders "Авто пазар" ви запознаваме с обяви за автомобили от вторичния пазар у нас. Никаква част от тях не са спонсорирани под каквато и да е форма. Екипът ни не носи отговорност за некоректна информация от страна на продавачите, нито играе ролята на посредник между потенциални купувачи и продавачи.

Лукс от Китай!