Porsche намира новата вълна екстравагантни електромобили от Китай за положително явление


31 Oct 2023

Оказва се, че тенденцията за нови електрически автомобили с екстравагантен дизайн и китайски произход е добре дошла за производители като Porsche. Ръководител на дизайна във фирмата, Михаел Мауер, наскоро призна, че този подход променя играта за като цяло по-консервативните производители от Европа. А това е положително явление.

„Тези стартъп фирми, без история и наследство, могат да правят нещата напълно различни“, каза Мауер в скорошно интервю за Bloomberg. „Всъщност, като дизайнер, смятам, че това е нещо положително, защото прави вземащите решения – т.е. управителния съвет – по-непредубедени.“

Но каква е целта, когато става въпрос за някои от емблематичните модели на Volkswagen и Porsche? Очевидно те трябва да направят прехода към новата ера на електрифицирана лична мобилност, където ще се конкурират с новопристигнали като Zeekr, Nio, Li Auto, Xpeng и други нови компании от Китай.

„Винаги имам този образ в главата си - как мятам камък в бъдещето. Въпросът е колко далеч да го хвърля? Постигането на баланс е трудно - хем да отидеш достатъчно далеч в бъдещето, но да не залитнеш твърде далеч. Така е и с дизайна."

Лукс от Китай!