Румънски полицаи отново стреляха по открадната кола (Видео)


31 Oct 2023

Румънската полиция публикува кадри от продължило няколко километра преследване на откраднат автомобил в северната част на страната.

Местните полицаи са оборудвани с камери на гърдите, записващи действията им по време на работа. На една от тях се вижда как полицай стреля по кола, за която е подаден сигнал, че е открадната. Само преди месец в друг подобен случай румънски полицаи стреляха по открадната кола в Букурещ.

След като е получената информация за откраднат автомобил от град Сучеава в 8:00 часа сутринта полицията организира няколко блокади на пътя. В 10:40 часа колата е засечена и е направен опит да бъде отбита. Шофьорът обаче не се подчинява на полицейското разпореждане и започва преследване.

Няколко километра по-късно автоджамбазинът се отправил в посока местния туристически курорт Палма, където има голям трафик от автомобили и хора. Преследващите го полицаи решават да стрелят по колата преди да я навлязла в зоната на курорта.

Първоначално са произведени три предупредителни изстрела във въздуха, но шофьорът на откраднатото МПС отново не спира. Тогава един от румънските полицаи започва стрелба по гумите и задната броня. В крайна сметка крадецът спира, след което незабавно е изкаран от колата и арестуван.

Тестът му за алкохол е отчел 0,6 промила, като са му взети кръвни проби за употреба и на наркотици. Мъжът е нямал и шофьорска книжка, като по случая се води разследване.

Лукс от Китай!