Porsche преминава на инфотейнмънт технологии от Google


02 Nov 2023

В нова стъпка към подобряване на дигиталното изживяване за своите клиенти, Porsche разкри планове за интегриране на услугите на Google за навигация, гласови команди и други приложения в своите бъдещи поколения автомобили. Германският автомобилен производител възнамерява да започне производството на тези автомобили около средата на десетилетието.

Тази интеграция ще въведе широк набор от продукти на Google, включително Google Maps, Google Assistant и разнообразна гама от приложения, достъпни чрез Google Play Store. Porsche казва, че лоялните клиенти могат да бъдат спокойни, че ще продължат да се наслаждават на познатия потребителски интерфейс на информационно-развлекателната система Porsche Communication Management (PCM), заедно с редовни актуализации по въздуха.

„Нашите клиенти сбъдват една мечта с нашите превозни средства. В допълнение към вечен дизайн и изключителна производителност, те също искат безпроблемно цифрово изживяване. Тази смесена екосистема е резултат от интегрирането на платформи и приложения, които клиентите познават от своите крайни устройства. Ние имаме отворен подход и разработваме иновации с водещи технологични партньори“, сподели ентусиазма си от този ход Оливър Блуме, председател на Изпълнителния съвет на Porsche AG.

Лукс от Китай!