Cyrcl вече предлага е-колела в София


02 Nov 2023

Cyrcl, най-голямата платформа за споделени колела в столицата, за първи път предлага е-колела. С добавянето на 100 броя от тях флотилията на Cyrcl вече достига 350 колела – 100 електрически и 250 конвенционални. Макар броят все още да е доста нисък за град с размерите и населението на София, това определено е стъпка в правилната посока.

Новите е-колела са ограничени до скорост от 25 км/ч и са по-скъпи от обикновените байкове – 1,90 лв. за отключване, 0,29 лв./минута използване и 48 лв. за 24-часово използване. При стандартните сумите са съответно 1,50 лв. първоначална такса и 0,15 лв./минута, като таксата за 24-часово използване е 24 лв.

Сумата не е ниска, като имате предвид, че Spark предлага коли за 0,29 лв./минута, макар там да има и такса за пробег. Колелата все пак имат своите предимства, ако бързате и нямате време да търсите място за паркиране в центъра. Компанията не планира да спира работа през зимните месеци, за разлика от услугите със споделени тротинетки.

Освен с новите колела, Cyrcl се похвали и с разширяването на зоните за използване в кварталите “Бояна”, “Бъкстон”, “Витоша”, “Гео Милев”, “Дианабад”, “Кръстова вада”, “Младост”, “Овча Купел” и “Студентски град”.

 

Лукс от Китай!