Пак продават това уникално 1993 Porsche 911 Carrera RSR 3.8

  • Галерия с 14 снимки. Галерия с 14 снимки.

13 Nov 2023

Капсула на времето. Това определение се използва често на английски при подобни находки, като в капсулата в случая е позната на силните ‘Porsche’ фенове. Както на онези, които следят сайта ни повече от 5 години, така и на тези следящи „офертите“ за специални коли на марката.

Защото това 30-годишно Porsche 911 Carrera RSR 3.8 вече се продаваше. През 2017 г. писахме за него, когато се предлагаше през RM Sotheby’s на търга на вила Ерба. Тогава, в края на месец май, чукчето удари на 2,25 млн. долара или еквивалентни малко над 4,12 млн. лева.

Сега колата пак се появява за продан, a пробегът е същият – 10 километра. Само десет километра, вероятно всичките от преместванията през тези три десетилетия. Явно новият собственик също е решил да пази бижуто, да му се радва и в един момент да изкара пари от него.

Porsche-то наистина е уникално, не само заради това, че на практика никога не е карано. Уникално е и заради убийствения червения кожен интериор. Модификацията е състезателна и стандартно е идвала от Porsche в доста гол вид, както може да се досетите, докато тази е поръчана в супер луксозно изпълнение. Обърнете внимание на близкия кадър на километража – дори ринговете му са облицовани с кожа. Този автомобил е из-клю-чи-те-лен!

„Still with factory-applied Cosmoline бе друга фраза, която привлече вниманието ни тогава. Е, автомобилът все още е в същия вид. Тоест, с фабрично нанесеното защитно покритие, което би следвало да се отмие от първия собственик.

За колко ще се продаде? Сметката в публикацията на Bonhams е за между 2 и 2,5 млн. долара. Дали крайната сума ще прескочи предишните 2,25 млн.? Вероятно да, но ще разберем това на 25 ноември, след търга в Абу Даби. Въпросът тук е какво мислите за подобен тип инвестиция. Дали сте от хората, които биха платили милиони за да не карат дадена кола? Или пък по-скоро ще давате газ?

Лукс от Китай!