Volvo показа обновени градски електрически камиони с пробег до 450 км


16 Nov 2023

В градове, където се въвеждат чисти градски зони и в компании, които засилват амбициите си за устойчивост, камионите с нулеви емисии, които могат да отговорят на всички градски транспортно-логистични нужди, са по-актуални от всякога. За да отговори на тези нужди, Volvo Trucks представя своите обновени електрически камиони Volvo FL и FE.

Двата модела са идеални за повечето приложения в натоварения град, като дистрибуция, сметосъбиране и градско строителство. Електрическите версии са в серийно производство от 2019 година и са в продажба на множество пазари в Европа, Средния Изток, Африка, Азия и Австралия.

Зарядният капацитет при зареждане с променлив ток на електрическите камиони на батерии от средната гама е почти удвоен до 43 кВ, което намалява необходимото време за зареждане наполовина. Те също така се предлагат с наскоро обновени батерийни пакети, които осигуряват пробег до 450 км с едно зареждане.

Новите  FL- и FE-модели също така идват с нов привлекателен дизайн с обновена предна част, отличителни LED-светлини и подсилени емблема и надпис Volvo отпред. Освен това всички варианти на задвижващата линия при Volvo FL и FE, включително електрически, дизелови и на газ, са оборудвани с редица нови функции, които ги правят още по-добре подготвени за модерните бизнеси в града. 

Обновените модели вече могат да бъдат поръчвани, като доставките към клиенти започват през първата половина на 2024 година.

Лукс от Китай!