Изгориха бус на полицията на протеста в София

  • Галерия от 3 снимки от протеста срещу БФС в София Галерия от 3 снимки от протеста срещу БФС в София

17 Nov 2023

На вчерашният масов протест по време на футболната среща между България и Унгария се стигна до безредици пред националния стадион „Васил Левски“. Фенове от цялата страна се включиха в недоволството си срещу Българския футболен съюз, като в центъра на София се събраха над 5000 души.

Повече от 1600 полицаи и жандармеристи бяха ангажирани за охраняване на протеста срещу БФС и желанието на футболните привърженици за оставка на цялото ръководство на федерацията. Докато националният ни отбор играеше пред напълно празни трибуно, извън терена се стигна до зрелищна ескалация на напрежението.

Полицията използва две водни оръдия срещу протестиращите фенове, а те от своя страна запалиха и изгориха бус на полицията. От СДВР направиха щурм срещу протестиращите и ги разпръснаха по малките улиците, където на десетки видеоклипове в социалните мрежи се вижда животинското поведение на униформените срещу протестиращите – бой с палки, обиди и агресия срещу вече лежащи на земята хора.

Тежко екипирани жандармеристи нахлуха и в частно заведение в сградата на Спортната палата, където грозните сцени запечатват моментите, в които всички са изкарани от него, а немалка част от клиентите получават удари с палки и юмруци.

От полицията днес съобщиха, че вече са се самосезирали за тези случаи на полицейско насилие над граждани. Арестувани са и трима души за палежа на полицейския бус. Десетки други са задържани, като се съобщава за пострадали и от двете страни.

Лукс от Китай!