Toyota ще рециклира батерии от стари хибриди и ще ги преизползва

Toyota ще рециклира батерии от стари хибриди и ще ги преизползва
21 Nov 2023

Toyota обединява усилията си с Redwood Materials, за да подсили съществуващото си споразумение за рециклиране на батерии. Сътрудничеството има за цел да установи устойчиви пътища за преизползване на автомобилни батерии от електрифицирани превозни средства на Toyota, които са достигнали края на своя експлоатационен живот.

Просто казано, батерията на вашия стар Prius може да се използва във новата електрифицирана Crown Signia, например. Или поне части от нея. Разширявайки съществуващото партньорство, Toyota вече ще доставя катодно и анодно медно фолио от дейностите по рециклиране на Redwood, допринасяйки за предстоящото собствено производство на автомобилни батерии. Първоначално партньорството беше обявено миналата година.

Японският производител очаква нарастване на нуждите си от рециклиране на автомобилни батерии, особено след като повече от неговите електрифицирани превозни средства, включително първото поколение модели Prius, представен преди повече от две десетилетия, наближават края на своя жизнен цикъл. Тъй като значителна част от пенсионирания автопарк на Toyota се намира в Калифорния, много от тези автомобили може да се окажат в съоръжението за рециклиране на Redwood в Невада. Новата екосистема, която двете компании формират, се очаква да рециклира, преработи и върне към живот около 5 милиона оперативни единици през следващите години.

Сътрудничеството е част от амбициозните цели на Toyota за устойчивост. Автомобилният гигант има за цел да постигне въглеродна неутралност за своите глобални дейности до 2035 г.

Лукс от Китай!