Шофьор остана жив след зверска катастрофа в улично състезание

  • Галерия от 6 снимки с катастрофата на Corvette Z06 във Флорида Галерия от 6 снимки с катастрофата на Corvette Z06 във Флорида

21 Nov 2023

Останките от снимките тук са вследствие на тежка катастрофа на бял Chevrolet Corvette Z06 от 2016 г. Не е за вярване, но шофьорът, управлявал колата е оцелял. Състоянието му обаче е изключително тежко и медиците все още се борят за живота му.

Инцидентът е станал рано сутринта миналата съботa в окръг Марион, Флорида. По данни на местната полиция въпросният Corvette се е състезавал незаконно по улиците със сребрист Ford Mustang 2020-2023.

Свидетели разказват, че шофьорът на Mustang-а е засякъл Corvtett-а, чийто водач впоследствие се удря в Toyota Prius, а от там колата се забива в дърво и се разцепва на още части след финален сблъсък в електрически стълб.

Полицията във Флорида е пуснала за издирване мъжа, управлявал Mustang-а. Той е избягал от местопроизшествието, но негова снимка преди да напусне мястото на катастрофата вече е разпространена, заедно с описание на профила му.

Шофьорът на белия Corvette изхвърчал от колата и е намерен на почти 50 метра от нея. Той е на 38 години и истинско чудо, че е останал жив.

Катастрофиралият Chevrolet е разкъсан на парчета. По тревата до пътя са разпръснати части от каросерита, V8 двигателя напълно откъснат и по него има следи от гасене с пожарогасител.

Заради сблъсъка в електрическия стълб са провиснали жиците и се е наложило улицата да бъде отцепена, докато аварийни екипи не отстранят щетите.

Лукс от Китай!