Предаването TopGear официално е мъртво


21 Nov 2023

Жалко. Особено за екипа ни, защото трима от нас започнаха да се занимават с това, което правим, именно в редакцията на BBC TopGear България. Там се запознах със страхотните Иван Войков и Ради Ангелов, като Ради вече имаше автомобилно минало. Но тази история може би ще разкажем по-нататък в нашия DizzyCast. По-важна в момента е новината от днес касаеща предаването.

Тя идва директно от BBC TopGear, като критичните думи от официалното съобщение на медията са следните: “Production of the Top Gear TV show will not continue for the foreseeable future.” Тоест, продукцията спира дейността си до…, неизвестно докога.

Каква е причината? Според нас не е една, а по-скоро комплексна. Последното сътресение в TopGear TV бе инцидентът на пистата в Дънсфлод, при който един от тримата водещи, Фреди Флинтоф, пострада след преобръщане с Morgan Super 3. Тогава BBC Studios спряха снимките на сезон 34 и започна разследване на катастрофата, както и на това колко сигурни са условията на труд.

Предаването бе феномен, най-вече след рестартирането му през 2002-ра (за пръв път се излъчвана 22 април 1977), когато Анди Уилман пое кормилото и Джеръми Кларксън влезе в шоуто. През 2013 TopGear влезе в „Гинес“ за най-гледано фактологическо телевизионно шоу в света – над 350 милиона зрители в над 200 държави. Може ли това да се повтори? Най-вероятно не. Ще видим ли пак TopGear на екран? Никой не може да каже. 

Лукс от Китай!