Синът на Михаел Шумахер се пуска в сериите за издръжливост


22 Nov 2023

Бившият пилот от Формула 1 Мик Шумахер се присъединява към пилотите на френската марка Alpine в Световния шампионат за издръжливост (WEC) за 2024 г. Синът на легендата Михаел Шумахер ще кара заедно с Никола Лапиер, Матийо Ваксивиер и Шарл Милези, плюс новите попълнения Фердинанд Хабсбург и Пол-Лу Шатен.

Точната комбинация от пилоти за двата автомобила, както и окончателната официална ливрея, ще бъдат разкрити на отделно представяне на 7 февруари. Шумахер се премества във WEC след успешен първи тест с Alpine на Херес през октомври.

Германецът загуби мястото си във Формула 1 с Haas след два сезона между 2021-22 и прекара тази година като резервен пилот за Mercedes, роля, която екипът потвърди, че той ще продължи да изпълнява заедно с новата си позиция в Alpine.

“Автомобилът на Alpine е впечатляващ и нямам търпение сезонът да започне," коментира Мик. "Аз съм израснал в състезанията с формули, но пилотирането на прототип със закрит кокпит и закрити колела ми дава шанс да обогатя уменията си. Състезанията за издръжливост са нова глава в кариерата ми и съм сигурен, че догодина ще имаме страхотни моменти с Alpine.”

Лукс от Китай!