1110 снегопочистващи машини са обработвали републиканските пътища


27 Nov 2023

1110 снегопочистващи машини са били на терен и са обработвали пътищата от републиканската пътна мрежа през уикенда. Приоритет са били автомагистралите, най-натоварените направления по първокласните и второкласните пътища и проходите, осигуряващи връзките между Северна и Южна България.

Ограничено беше преминаването на всички моторни превозни средства през Старопланинските проходи „Република“, "Троянски“, "Шипка“, „Котленски“ и „Ришки“. Поради тежките метеорологични условия, силен снеговалеж и снегонавявания беше ограничено преминаването на тежкотоварни камиони над 12 т. през проходите „Превала“ и "Рожен“.

В неделя поради лоши метеорологични условия и нулева видимост временно беше ограничено движението на всички МПС на територията на област Разград, Силистра и Добрич, освен по път I-9 Дуранкулак - Варна. По първокласния път е ограничено движението на камионите  над 12 тона.

В област Смолян беше ограничено движението на автомобили с ремаркета и полуремаркета поради силен вятър и снегонавявания. През изминалата нощ има множество сигнали за паднали дървета в областите Враца, Велико Търново, Габрово и Разград. Екипите работят по отстраняването им.

Много практичен и интересен!