Продават реплика на Lancia Stratos, която май е по-добра от оригинала

  • 28 снимки 28 снимки

28 Nov 2023

Да, да - знаем какво пише в заглавието. Не се наемаме да кажем за която и да е кола, че е по-добра от оригиналния Lancia Stratos, но трябва да признаем, че тази реплика е много близка до съвършенството.

Регистриран за движение по пътищата в САЩ и оборудван с петстепенна ръчна скоростна кутия, този автомобил всъщност е Lister Bell STR, който е направен да изглежда като Stratos. 15-инчовите Compomotive джанти, каросерията от фибростъкло, регулируемото окачване и подобренията в интериора правят репликата доста привлекателна. 

Това, което отличава този Lister Bell STR, е не само естетиката на Stratos, но и добре обмислените надграждания, които го превръщат в (може би) дори по-добър автомобил от оригинала. Шасито с тръбна рамка и вградена клетка за безопасност, например, подобряват устойчивостта срещу усукване. Под капака има по-модерен агрегат - Alfa Romeo Busso V6, 3,0-литров двигател с 24 клапана, който е монтиран на колата преди около 1200 мили.

В кабината ще намерите модерни екстри, включително безжична камера за паркиране, навигационна система Garmin и седалки от алкантара. Има и климатик, но в момента е развален. Въпреки че има няколко несъвършенства, те са част от характера, който идва с ръчно изработена реплика като тази.

Lancia Stratos е шедьовър сам по себе си. Ние считаме този STR за отдаващ почит със съвременни подобрения, а не за пълноценен заместител. Текущата цена е около 55 000 долара, като остават около три дни до края на търга в Cars and Bids.

Лукс от Китай!