Tesla Cybertruck разполага с до 845 к.с. и 547 км пробег

  • 14 снимки 14 снимки

01 Dec 2023

Мислехме, че този ден никога няма да дойде, но ето, че най-накрая дойде - доставките на Tesla Cybertruck започнаха! След няколко отлагания във времето и какви ли не слухове, ръбатият електрически пикап вече е в ръцете на първите собственици, а всичко това беше съпроводено със зрелищно събитие по премиерата на модела, по време на което разбрахме и официалните характеристики.

Голямото число, което чакате, е 845 конски сили. Това е най-голямата мощност, която пикапът предлага, благодарение на опционалното задвижване с три двигателя във версията Cyberbeast. Ако това е твърде много за вас, двумоторният AWD вариант генерира 600 к.с. Едномоторният Cybertruck няма да пристигне до 2025 г. и поне засега не са налични данни за мощността.

Илон Мъск разкри собственото тегло на Cybertruck от 3084 кг по време на дебютното събитие. С 845 к.с., налични в Cyberbeast, компанията твърди, че времето за ускорение от място до 96 км/ч е 2,6 секунди, а времето на четвърт миля е по-малко от 11 секунди. Камионът с два двигателя с мощност 600 к.с. е малко по-бавен, достигайки 96 км в час за 4,1 секунди. И въпреки че нямаме данни за мощността на едномоторния вариант, уебсайтът на Tesla показва време за ускорение до 100 км/ч за 6,5 секунди.

Що се отнася до пробега, разстоянията са малко по-различни от тези, обявени през 2019 г. Моделът с най-голям обхват в списъка в момента е версията с двоен двигател и пробег от 547 км. Любопитно е, че Cyberbeast изостава само с 27 км, въпреки значителното увеличение на мощността. Пикапът с един двигател показва приблизителен пробег от 400 км.

Сега, когато доставките са вече в ход, имаме и някои цени, които да споделим. Базовият Cybertruck с един двигател ще започне от 60 990 долара, но няма да бъде наличен до 2025 г. и това е достатъчно време нещата да се променят. Двумоторният AWD вариант е значително по-скъп, започвайки от 79 990. И както бихте очаквали, водещият в гамата Cyberbeast е най-скъпата версия цена от 99 990.

Лукс от Китай!